tisdag 14 juli 2009

Nya översiktsplanen på "samråd" i Trosa kommun


Från och med imorgon 15 juli och fram till 15 oktober 2009 är planförslaget till den nya översiktsplanen (ÖP) 2010 ute på samråd.
Detta innebär att planförslaget är tillgängligt på biblioteken i Vagnhärad, Trosa och Västerljung, på kommun- och Samhällsbyggnadskontoren i Trosa samt på webben (länkar nedan)
Man skriver i början:
"Under detta kan alla lämna synpunkter skriftligt, med e-post eller muntligt då kommunen håller offentliga samrådsmöten. Efter detta kommer synpunkterna att sammanställas och bemötas i en samrådsredogörelse. Denna ligger sedan till grund för eventuella revideringar till nästa skede av planprocessen – utställning. Utställningen beräknas kunna genomföras tidigt 2010. Därefter kan översiktsplanen antas i Kommunfullmäktige. "

Det ska bli intressant att se följande:
- på vilket sätt informerar kommunen om att ÖP nu är på samråd (tidigare medvetantegrad och följaktligen även engagemang har varit undermåligt i denna typ av ärenden)
- i hur god tid kommer kommunen informera om samrådsmöten?
- vilka kommer att inbjudas till dessa och på vilka tider? (tidigare har omotiverad selektering skett från kommunens sida och inbjudan skickats mycket kort tid innan mötesdag. Tidpunkten har varit omöjlig för många som arbetar.)

Kort och gott - hur viktigt är det för kommunen med en aktiv dialog med Trosabor och andra intressenter?

För att komma till kommunens informationssida på nätet, klicka här.
Läs hela ÖP (samrådshandling, PDF) här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar