torsdag 11 februari 2010

Styrelsemöte i föreningen

Ikväll träffades styrelsen för föreningen för att samtala kring utställningshandlingen för ÖP 2010. Det finns en del oklarheter i handlingen och styrelsen misstänker att det kan finnas rena skrivfel som behöver åtgärdas till sluthandlingen.

Följande frågor har skickats till planchef Mats Gustafsson:
1. Sidan 29 första stycket - “I denna översiktsplan samt i ÖP 2006 finns ett område markerat där förslaget är att möjliggöra etablering av sjövillor. Detta ses som ett led att stärka miljön närmast vattnet.”
Vilket område syftas på? Det finns ingen markering för sjövillor i kartan för Trosa stad i utställningshandlingen för ÖP 2010. Stycket finns inte heller med i namnregistret på sidan 104 under “Sjövillor”.

2. Sidan 66 under “Urbana strandzoner” - “Nuvarande exempel på arbete med urbana strandzoner är Projekt Stadsfjärdarna, exploatering vid Sjölundavägen samt etablering av sjövillor i Västra Stadsfjärden i området.”
Är denna text en glömd efterlämning från 2006 års ÖP som missats i redigeringen?
Om inte, hur motiverar ni dess existens mot bakgrund av det utspel som Tomas Landskog gjorde i SN 21 oktober 2009? (Bifogad)

3. Sidan 64 under “Snöholmen” - “Snöholmens utvecklingsmöjligheter kan med fördel studeras som del i ett större sammanhang; en attraktivare och mer inbjudande Stadsfjärd.
Vilket större sammanhang syftas på?

Vi återkommer med de svar som inkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar