söndag 29 maj 2011

Styrelsen frågar kommunen efter förtydligande

I ett mail skickat måndag morgon till Mats Gustafsson, som är samhällsbyggnadschef i Trosa, ställs följande frågor:

- Varför tar inte förslaget hänsyn till miljökvalitetsnormer och Östersjöns vattenkvalitet? (s 6 under Avgränsning av ämnesområde)
- Förklara "redan i anspråk tagen mark" i andra stycket om sk "Urbana strandzoner" (s 10)
- Ingår även Västra Stadsfjärden i "Projekt Stadsfjärdarna" trots att det enbart är Östra sidan som beskrivs i texten om projektet på kommunens hemsida? Har inte beslut fattats om att inte flytta reningsverket? (http://new.trosa.se/sv/Invanare/Samhallsplanering/Projekt-Stadsfjardarna/)
- Det står "I de detaljplaner som arbetas fram i strandnära läge kommer Trosa kommun att ta ställning till strandskyddet". Är inte det en självklarhet att så måste göras i sådana processer? Eller avses att Trosa kommun kommer att prioritera att häva strandskyddet i kommande detaljplanearbete? (s 11 tredje stycket under "Strandskydd i Trosa tätort")
- Definiera vad som menas med "de byggbara delarna" (s 11 fjärde stycket under "Strandskydd i Trosa tätort")
- Är kartan över sk "Urbana strandzoner" ett förslag eller ett befintligt beslut av strandskyddet i Trosa tätort? (s 12)
- Förklara hur området där Trosa Golfbana finns är angivet som "strandskyddet prioriterat" (enl kartan s 13) samtidigt som det står på s 11 att strandskyddet är hävt på samma plats.
- Utveckla vilka företag och/eller privatpersoner som visat intresse av att "utöka eller förändra verksamheten inom området till att även erbjuda båtplatser på kommersiell basis" (s 18 första stycket under "Västra Stadsfjärden och Gästhamnen")
- Avses bryggor och/eller (varvs)byggnader i skrivelsen "Inom området ska det vara möjligt att anlägga bryggor såväl kommunala som komplement till befintliga varv"? (samma som ovan)
- Förklara djupare betydelsen av "Marina verksamheter" (ex s 20)
- Redogör vilka det är som inkommit med återkommande förfrågningar om att utöka och vidareutveckla verksamheterna i hamnen. (s 23 andra stycket)
- Gällande informationsmötet den 14/6 på Folkets Hus, kommer ansvariga politiker (planutskottet?) att närvara eller blir det en tjänstemannaföredragning?
- Vilka föreningar/företag och privatpersoner är inbjudna till samråd likt vår förening?

PS. Vad vi har kunnat se har vi inte erhållit några svar på vårt senaste samrådsyttrande gällande ÖP2010 hösten 2009. Om sådana finns hos kommunen ser vi gärna att vi får kopior på dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar